inclusive design

inclusive design

Design heeft een enorme potentie om oplossingen te bieden voor maatschappelijke vraagstukken. En om aan te zetten tot een meer inclusieve samenleving. In dat geval spreken we van inclusive design. HEMA Foundation heeft de ambitie inclusive design tot ‘een nieuw normaal’ te maken onder design studenten, opkomend designtalent, academies, experts, bedrijven, overheid en stichtingen.

Hoe? HEMA Foundation biedt een open platform. Een broedplaats voor inclusieve ideeën. Ook ondersteunt de HEMA Foundation opkomend designtalent in het ontwikkelen van hun inclusive design skills en in het creëren van concepten voor het maatschappelijke thema dat wij hebben omarmd. Hiervoor organiseren wij een jaarlijkse Accelerator. Dit doen wij samen met academies, brancheverenigingen, maatschappelijke organisaties en bedrijven voor maximale impact.

open platform

HEMA Foundation wil opkomende designers, academies, maatschappelijke organisaties, overheden en bedrijven verbinden en samen zoeken naar oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. Wij geloven dat door met een ‘design bril’ naar deze uitdagingen te kijken, je komt tot meer innovatieve en impactvolle oplossingen. De foundation biedt hiervoor een open platform om samen te experimenteren, vernieuwende concepten te ontwikkelen en verbindingen te leggen.

inclusive design accelerator

HEMA Foundation organiseert jaarlijks een Inclusive Design Accelerator. Een intensief leer- en coachingsprogramma voor opkomende design talenten om zichzelf te ontwikkelen en waarin wij hen ondersteunen om producten, services of systemen te ontwikkelen die bijdragen aan inclusiviteit. De focus ligt hierbij op het maatschappelijke thema dat wij op dat moment een impuls geven. Tot 2022 is dat taalvaardigheid onder kinderen van 0-4 jaar en hun gezin. De accelerator zetten wij op samen met maatschappelijke organisaties, experts, ervaringsdeskundigen, onderwijsinstellingen en andere bedrijven. De beste concepten krijgen een podium en wij ondersteunen hen deze verder te ontwikkelen.

Wij vinden het belangrijk dat de concepten een impuls geven aan een meer inclusieve maatschappij. De concepten zijn daarom beschikbaar voor elke organisatie die interesse heeft om het te omarmen, implementeren of financieren.

Kijk hier voor meer informatie over de Accelerator en om de teams te volgen.

Start HEMA Foundation Accelerator

Thomas Rau

vonksessie Thomas Rau

De HEMA Foundation organiseert vonksessies voor opkomend design talent. Thomas Rau was de gastspreker bij de allereerste vonksessie van de HEMA Foundation.

Deze ondernemer, architect, visionair en innovatiegoeroe nam jonge designers mee in de fascinerende wereld van “omdenken”. Vanuit een totaal ander perspectief naar de huidige samenleving kijken en zo kansen en oplossingen zien. Daar is hij een meester in. Met een wervelende vaart gaf hij zijn visie op de huidige economie, de rol van de mens en de omgang met (natuurlijke) materialen. Nieuwsgierig geworden en de vonksessie gemist? Kijk hier de hele talk terug!

Menu