[us_page_title description=”1″ font_size=”1.8rem” inline=”1″]
  1. Home
  2. chevron_right
  3. Nijntje

Praten en leren met nijntje

HEMA Foundation heeft samen met Mercis bv het kinderboek en de bijbehorende gratis app ‘kijk en lees mee met nijntje’ ontwikkeld. Het boekje is vanaf 4 november beschikbaar via hema.nl. De volledige opbrengst gaat naar de HEMA Foundation. Met deze opbrengst wordt het nijntje-boek gegeven aan kinderen voor wie het niet gewoon is om op te groeien met boeken. Hiervoor werken wij samen met Vereniging Humanitas, Stichting Kinderpostzegels, Voedselbanken Nederland en De Voorleesexpress. Zo kunnen ook zij samen met hun ouders ontdekken en leren met nijntje.

Samen ontdekken

Het prentenboek bestaat uit plaatjes, woorden en vragen aan de hand van negen herkenbare thema’s. Zoals wonen, spelen, eten en verjaardag. Het zet kinderen aan tot luisteren, kijken, aanwijzen en vragen. Dit vergroot de woordenschat en bevordert begrijpend lezen en het vormen van zinnen. Ook versterkt het het denkvermogen en de fantasie.

Samen spelen

Om het verhaal van nijntje nog leuker te maken, is er een app met spelletjes. De app is zonder boek te gebruiken en bestaat uit een schaduwspel, woordcarrousel, zoekspel en wat-hoort-er-niet-bij-spel. Hiermee leer je je kind op speelse manier figuren te kennen, benoemen en hoor je hoe je de woorden uitspreekt. En het is natuurlijk gezellig om samen met je kind te spelen! De spellen sluiten aan bij de belevingswereld van kinderen tot 4 jaar.

Alle spellen hebben een audiofunctie die je met één druk op de knop inschakelt. Zo is de app voor iedereen te gebruiken, ook als ouders wat minder goed kunnen lezen.

Illustrations Dick Bruna © copyright Mercis bv, 1953-2019

Menu