Ootje app

  1. Home
  2. chevron_right
  3. Ootje app

Ootje en zijn lettervriendjes

Veel praten met je kind en voorlezen vanaf de geboorte is gezellig en leerzaam. Je kind leert zo veel woorden waar het een leven lang plezier van heeft! De designers van HEMA hebben daarom het Ootje boek ontworpen voor jonge kinderen. In het boek beleeft Ootje samen met zijn 25 lettervriendjes allerlei avonturen.

Bij het Ootje boek hoort een app met een hoor-, letter- en zoekspel. Deze app maakt het avontuur van Ootje nog leuker en spannender. Je kunt de app alleen gebruiken met het boek erbij. Alle spellen hebben een audiofunctie die je met één druk op de knop inschakelt. Zo is de app voor iedereen te gebruiken, ook als je wat minder goed kunt lezen.

  • Bij het hoorspel kies je een bladzijde uit het boek. Het verhaal op de bladzijde wordt voorgelezen. Daarna druk je op het vraagteken in de app en je hoort een vraag over het plaatje zoals: Kun jij de klok aanwijzen? Vind jij appels lekker? Kun jij een liedje voor Ootje zingen? Zo betrek je je kind nog meer bij het verhaal.
  • Het zoekspel is een mooie uitdaging voor jonge speurders. Kies een bladzijde uit in het boek en zoek de verschillen tussen het plaatje in het boek en het plaatje in de app. De verschillen tik je aan op het plaatje in de app.
  • Bij het letterspel kies je in de app een letter uit het alfabet. Als je deze aanraakt hoor je hoe je de letter uitspreekt en zie je woorden en plaatjes die met deze letter beginnen zoals: Dit is Aatje, de letter a. Van appel, aardbei en ananas.

Met deze spellen maakt je kind op speelse kennis met klanken, letters en woorden. En het is natuurlijk ook erg gezellig om samen te spelen!

Menu