HEMA Foundation bestaat 1 jaar!

Het is feest! Een jaar geleden is de HEMA Foundation opgericht. Met de HEMA Foundation zetten wij ons in voor een inclusieve samenleving, waarin iedereen mee kan doen aan het dagelijkse leven. Iedere drie jaar kiezen wij een nieuw thema dat hieraan bijdraagt. Ons eerste thema is taalvaardigheid onder kinderen tot 4 jaar. 25% van de Nederlandse kinderen begint namelijk aan school met een taalachterstand, die moeilijk in te halen is. Hieronder zie je in een vogelvlucht welke activiteiten we afgelopen jaar hebben opgezet én we geven een inkijkje in de activiteiten voor komend jaar.

Voorleesmiddagen in de winkels

Wij hebben voorleesmiddagen georganiseerd in HEMA-filialen door heel Nederland. Hiermee hebben wij op een laagdrempelige manier bij ouders onder de aandacht gebracht hoe belangrijk (voor)lezen met jonge kinderen is. En vooral ook hoe gezellig!

Vrijwilligers bij De VoorleesExpress

Wij hebben alle HEMA-klanten en collega’s opgeroepen om voorlezer te worden bij De VoorleesExpress. Het resultaat? Een paar honderd nieuwe vrijwilligers binnen een maand! De VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen met een taalachterstand extra aandacht krijgen. Een half jaar lang komt er een vrijwilliger bij hen thuis om voor te lezen. Samen met de ouders zorgt de vrijwilliger ervoor dat taal en leesplezier een vaste plek in het gezin krijgen.

Ootje en zijn lettervriendjes

HEMA-designers hebben een speciaal kinderboek ‘Ootje’ ontwikkeld. Bij het boek hoort een app met een hoor-, letter- en zoekspel. Meer HEMA-klantenpashouders konden rondom de feestdagen hun gespaarde punten doneren om dit boek te schenken aan gezinnen die dit hard nodig hebben. Bijna 250.000 klanten hebben hun punten gedoneerd, waarmee wij ruim 6500 boeken konden laten drukken! Deze boeken zijn verspreid onder de gezinnen via De VoorleesExpress, Voedselbanken Nederland en Vereniging Humanitas.

Zwerfboekenkasten in HEMA-winkels!

Op 1 mei hebben wij in 55 filialen een zwerfboekenkast geopend samen met Stichting Kinderzwerfboek. Het idee van een Zwerfboekenkast is heel simpel: kinderen kunnen boeken met een zwerfsticker gratis meenemen om te lezen. Vervolgens kunnen ze het boek weer terugbrengen of verder laten ‘zwerven’, zodat andere kinderen het boek ook kunnen lezen. In het najaar gaan we het aantal zwerfboekenkasten uitbreiden.

HEMA Foundation Accelerator

Wij geloven dat design een enorme potentie heeft om oplossingen te bieden voor maatschappelijke vraagstukken. Daarom zijn wij de HEMA Foundation Accelerator gestart. Een intensief trainings- en coachingsprogramma van negen maanden voor jonge designers, die aan hun eigen vaardigheden én een betere wereld willen werken. De Accelerator geeft designers de kans om impactvolle concepten te creëren die taalachterstanden bij jonge kinderen tegengaan. Zoals fysieke producten, (online) services, apps  of digitale hulpmiddelen. 

Activatiecampagne #VerderVertellen

Dit najaar starten wij de landelijke campagne #VerderVertellen. Met deze campagne willen we (toekomstige) ouders van jonge kinderen bewust maken van hoe belangrijk het is om al vanaf de geboorte met je kind te praten. Of je nu zingt, leest of rapt met je kind. Als je maar communiceert. Binnen de campagne gaan we samenwerken met een echt Nederlands icoon. In het najaar hoor je meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu