Inloopochtend voor ouders en opvoeders

1 op de 4 kinderen heeft een taalachterstand. Veel, nietwaar? Veel praten met je kind – al tijdens de zwangerschap en direct vanaf de geboorte – kan hierin een groot verschil maken. Maar waarom is het zo belangrijk om je stem te laten horen aan je kindje in de buik? Kan voorlezen al bij baby’s? Hoe maak je taal leuk? Wat is boekstart? Waarom is het leuk en goed om je kind (gratis) lid te maken van de bibliotheek? En hoe kun je eenvoudig in je dagelijkse leven taal te stimuleren bij je kind?

Samen met Buskruit met Muisjes en Stichting Lezen hebben wij in 2020 laagdrempelige informatieochtenden over taalontwikkeling georganiseerd in HEMA filialen. De ochtenden zijn verzorgd door auteurs van het opvoedboek ‘Buskruit met Muisjes’ en een voorleesspecialist van de lokale bibliotheek in de buurt. Het was bedoeld voor iedereen die meer wil leren over hoe je eenvoudig in je dagelijkse leven kunt bijdragen aan de taalontwikkeling van je kind.

Ook organiseerden wij samen met Stichting Lezen en de Groeigids op de 9-maandenbeurs Masterclasses ‘Hoe leer ik mijn kind praten’ voor (aanstaande) ouders. De Masterclasses zijn gegeven door logopediste Jente Timmer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu